Światowa premiera Nowy Volkswagen T-Roc

Już za kilka dni Volkswagen zaprezentuje T-Roc’a - samochód, który wyraźnie zaznaczy swoją obecność w segmencie SUV-ów. Nowy crossover zwraca uwagę doskonałymi proporcjami, odważnym wzornictwem i innowacjami.

Światowa premiera Nowy Volkswagen T-Roc

W ruchu miejskim lub podczas długich podróży, nowy T-Roc łączy w sobie wyjątkową przewagę nadwozia typu SUV z precyzją prowadzenia samochodu sportowego o kompaktowych rozmiarach. Obie te zalety odzwierciedla design nowego modelu, który ma w sobie detale znane z aut terenowych i perfekcyjnie łączy je z dynamiczną sylwetką. Jednocześnie T-Roc pozostaje łatwo rozpoznawalny jako Volkswagen. Charakterystyczną cechą przodu jest szeroka osłona chłodnicy ze zintegrowanymi podwójnymi reflektorami. Poniżej reflektorów głównych, w zderzaku, umieszczone są obudowy kierunkowskazów i świateł dziennych oraz tych, które przejmują funkcję doświetlania zakrętów. Ich zwieńczeniem jest świetlna sygnatura, która zapewnia T-Roc’owi charakterystyczny wygląd, także w nocy.

Relacja na żywo ze światowej premiery Volkswagena T-Roc rozpocznie się w środę, 23. sierpnia o godzinie 08:00 czasu CEST (06:00 GMT) i potrwa do godziny 08:45 (06:45 GMT).

Transmisja będzie dostępna w dwóch językach:
• angielskim: http://volkswagen.gomexlive.com/vw_live_pk/?lang=en
• niemieckim: http://volkswagen.gomexlive.com/vw_live_pk/?lang=de

Przekaz satelitarny dla redakcji telewizyjnych:

Europa – transmisja na żywo w HD
Data: 23 sierpnia 2017 r.
Czas: 08.00pm - 08.45pm CEST / 06.00pm - 06.45pm GMT
Start transmisji 07.50pm CEST / 05.50pm GMT

Satelita: EUT 12WB
Transponder (cyfrowy): F01, Slot 3-3, Kanał C
Częstotliwość: 12.511,000 MHz
Polaryzacja: Y
Standard video: 1080i/50 Hz PAL
Kanały audio: Kanał 1: Angielski, Kanał 2: Niemiecki
Modulacja: DVB-S2 / 8 PSK
Symbol rate: 7.2000 Msymb/s
FEC: 3/4
MPEG: 4:2:0 / MPEG4
Szyfrowanie: Brak

Kontakt na miejscu: Mirco Lange, 0049-152-56190258